News detail

Unbreakable 2024 transformeert Leuven tot breaking-hoofdstad met spectaculair 3-daags cultuurfestival
05/07/2024

Tijdens het laatste weekend van september trekken de beste breakers massaal naar het Ladeuzeplein in Leuven voor een 3-daags breakingcultuurfestival. Deze editie belooft nog spectaculairder te worden dan de voorgaande jaren!

Na een tussenjaar met het Lotto WDSF World Breaking Championship in 2023, een voorronde van de Olympische Spelen, kan de organisatie deze editie de focus weer volledig op de breakingcultuur leggen. Dat doen ze met niet één, niet twee, maar wel drie dagen vol breakingspektakel. Unbreakable is zowaar terug van nooit weggeweest, ditmaal in de vertrouwde formule, maar dan groter dan ooit!

Op vrijdag, de vooravond van de competitie, worden de internationale deelnemers verwelkomd door de Leuvense breakingscène tijdens een “pre-jam”. Hier kunnen alvast moves uitgewisseld worden in een gemoedelijke sfeer, met als afsluiter de Unbreakable pre-party (link TBA).

Op zaterdag 28 september trapt de internationale competitie echt af. 400 b-boys en b-girls strijden tijdens een kwalificatieronde voor een plekje in de top 32. Tegelijkertijd gaat de volgende generatie los tijdens de 1on1 kids-battle bij Museum M. 's Avonds, om 18:00 uur, begint de top 32 knockout-ronde en start de echte strijd om de Unbreakable 2024-trofee. Met een waanzinnige sfeer, verbondenheid met de cultuur en vette beats van de dj's, kan een ware hiphop-enthousiast zich geen betere zaterdagavond voorstellen.

Op zondag wordt het weekend afgesloten met een terugkeer naar de roots. Crews strijden tegen elkaar voor de crew-battle trofee en meesters in het voetenwerk kunnen deelnemen aan de footwork-battle; een genre moves uniek aan breaking, zonder een oorsprong elders.

Het festival is geheel gratis en toegankelijk voor jong en oud!
Benieuwd naar de exacte planning en meer informatie? Die vind je op unbreakable.be.
Facebook-event

Foto credits: Jacowbski

Top