News detail

3E PLAATS VOOR MADMAX OP EK SOCHI
28/06/2021

Afgelopen weekend behaalde onze Vlaamse bgirl Madmax brons op de WDSF European Championships te Sochi (Rusland). Waalse bboys TiRock en Lucky behaalden op hun beurt een 10 e en 20 e plaats. Onze Vlaamse bgirl Camine behaalde, na een sterke battle, de 19 e plaats, waardoor ze nipt niet in de top 16 raakte. Zowel bij de bboys als bgirls werden de eerste en tweede plaats door de Russen zelf ingenomen.

We vroegen aan onze podiumwinnaar Madmax hoe ze het Europees Kampioenschap ervaarde.
Proficiat Maxime, wat een prestatie! Hoe voel je je?
Moe, haha, door de lange trip. Tijdens de heenreis moesten we 3 verschillende vliegtuigen nemen. Eerst van Brussel naar Amsterdam, van daaruit naar Moskou en zo verder naar Sochi. Dit was dus best wel vermoeiend, maar de lange reis was het meer dan waard. Ik ben enorm tevreden met mijn prestatie op het EK.
Hoe verliepen de voorbereidingen naar het EK, pakten jullie de trainingen anders aan?
Vanaf we wisten dat ik geselecteerd was voor het EK, zijn we onze trainingen beginnen aanpassen. We waren ervoor al goed voorbereid, maar mijn hoofdcoach Admir heeft zijn plan nog een versnelling hoger geschakeld. We begonnen een nieuwe samenwerking met stand-up hiphop danser ‘Baloo The Cage’, en samen met het volledig Olympische team zorgden we ervoor dat ik extra materiaal en rounds had gecreëerd om zo ver mogelijk te geraken. We zaten bijna non-stop elke dag in de trainingszaal. Daarbovenop had ik elke week een afspraak bij onze kinesist, mental- en physical coach. Ik voelde me dus volledig ready.

Eindelijk terug een groot real-life event. Hoe ervaarde je de sfeer en druk op het event?
De sfeer zat zeer goed tussen de Belgische breakers. De Waalse atleten hadden in de heen-en terugreis veel problemen ervaren met hun vluchten, maar alles worked out in the end. In het algemeen hing er een goede sfeer on event. Het was een klein podium, met een nice vloer, en iedereen was blij om elkaar eindelijk eens terug te zien sinds de corona-lockdown. Op de dag van de competitie voelde ik dat veel mensen druk en stress ervaarden, omdat het de eerste grote belangrijke competitie was in een lange tijd. Ikzelf ervaarde deze stress minder. Ik voelde me goed voorbereid, en danste zelf nog veel tijdens corona op kleine events. Ik voelde me confident en was ready ‘to show them the hard work’.
Gaan jullie de trainingen anders aanpakken na terugkomst van Sochi?
We moeten samen met het Olympisch team nog bekijken hoe we trainingen gaan bijsturen. Wat positief is, zullen we zeker behouden en hoofdcoach Admir zal zeker zijn ervaringen na dit event integreren in het nieuwe schema. Het was een positieve ervaring om de rounds van de andere atleten te zien en het officiële jurysysteem te ervaren tijdens de battles. Ik had voor dit EK al veel rondes voorbereid, dus we zitten alvast op de goede track. De volgende grote wedstrijd waar we naartoe zullen werken is Outbreak op 22 juli te Slovakije.

Top