KANDIDAAT VOOR ORGANISATIE WK BREAKING IN 2023

trock

Breaking Vlaanderen, de break afdeling van Danssport Vlaanderen, heeft i.s.m. Golazo/Sportizon, de Vlaamse Regering, en de stad Leuven de kandidatuur ingediend om het WDSF Wereldkampioenschap Breaking in 2023 naar Leuven te halen. Het is wachten tot september op de uitkomst; er zijn immers meerdere kandidaten, maar de indieners hebben er goede hoop op.

Bboy Tirock - Picture by @david_jacowbski

“Net als Vlaanderen heeft ook Golazo de strategie om topsportevenementen met een internationale uitstraling naar hier te halen”, zegt Michel Francken van Golazo/Sportizon. “Dat deden we in 2019 al erg succesvol met het EK hockey in Antwerpen. Dit jaar organiseren we mee het WK Wielrennen in Vlaanderen en volgend jaar brengen we het WK 3x3 basketbal naar Antwerpen. We organiseren al jarenlang Unbreakable en werken daarvoor erg goed samen met Breaking Vlaanderen.”

“Een WK in eigen land is een katalysator voor een groeiende sport”, zegt Stijn (Stanny) Luyten, technisch directeur topsport van Breaking Vlaanderen. “Niet in het minst voor onze eigen arthletes. Met het Vlaams Olympisch Breaking plan heeft Vlaanderen als één van de eersten ter wereld een Olympisch plan op tafel liggen, en met bgirl Madmax hebben we zelfs een eerste voltijdse arthleet in dienst. We staan graag in de frontlinie en willen blijven innoveren om de breaking community een platform op ontwikkeling te bieden. Het aanbieden van het WDSF World Championship Breaking in Vlaanderen, op een boogscheut van de Olympische Spelen het jaar erna in Parijs, staat volledig in het teken van onze doelstellingen.”

De totale organisatiekost voor het WDSF Wereldkampioenschap Breaking wordt geraamd op ruim €1,3 miljoen. De Vlaamse Regering trekt hiervoor 450.000 euro uit en de Stad Leuven ondersteunt het initiatief met een bedrag van 150.000 euro. De stad wil daarnaast nog 225.000 euro investeren in een voor- en natraject, om de kunstvorm en de sport breaking in Leuven structureler aan bod te laten komen.

madmax
Bgirl Madmax- Picture by @littleshao

 

 

Lees ook

Breaking Vlaanderen, de break afdeling van Danssport Vlaanderen, heeft i.s.m. Golazo/Sportizon, de Vlaamse Regering, en de stad Leuven de kandidatuur ingediend om het WDSF Wereldkampioenschap Breaking in 2023 naar Leuven te halen.

Afgelopen weekend behaalden onze Belgische dansers enorm goede resultaten op het internationaal gekende break event Outbreak te Slovakije. Ze wonnen meerdere prijzen en haalden onder andere de ‘Rep your country’-titel binnen.

Op 21 mei nemen de beste Belgische breakers het tegen elkaar op! Ze strijden voor de titel van Belgian Breaking Champ!

BDSF Belgian Breaking Champ fueled by Jack & Jones
Sint-Niklaas, 't Bauhuis, Slachthuisstraat 60