BREAKING DEFINITIEF OP OLYMPISCHE SPELEN 2024

Paris 2024

Het IOC en de organisatie van Paris2024 hebben definitief bevestigd dat Breaking deel zal uitmaken van de Olympische Spelen te Parijs in 2024. Dat was de laatste beslissing die moest nog genomen worden in een hele reeks van officiële formaliteiten. De eventuele twijfel die nog aanwezig was, is met deze beslissing dus helemaal weggenomen. De dansers en landen kunnen nu in 1 rechte lijn hun voorbereidingen richting Olympische droom verder realiseren.

De première van breaking op de Spelen zal plaatsvinden op het iconische Place de la Concorde in hartje Parijs. Daar zal een groot urban park gecreëerd worden voor de disciplines skate en breaking, maar ook voor de organisatie van culturele events.

Wij duimen er uiteraard voor dat onze Belgische breakers in Parijs zullen kunnen meestrijden voor een medaille! Onze Belgische vice-wereldkampioen MadMax is alvast enthousiast. In een reactie aan onze wereldfederatie WDSF liet ze weten: "Ik break al sinds ik 14 was en ik heb eigenlijk nooit gedacht dat ik op een dag België zou kunnen vertegenwoordigen op de Olympische Spelen. Met wat geluk en hard werken de komende jaren, zal ik die kans misschien wel krijgen. We gaan ervoor!"

Lees ook

Het IOC en de organisatie van Paris2024 hebben definitief bevestigd dat Breaking deel zal uitmaken van de Olympische Spelen te Parijs in 2024. Dat was de laatste beslissing die moest nog genomen worden in een hele reeks van officiële formaliteiten.

Afgelopen weekend behaalde onze Vlaamse bgirl Madmax brons op de WDSF European Championships te Sochi (Rusland). Waalse bboys TiRock en Lucky behaalden op hun beurt een 10 e en 20 e plaats.

De Breaking afdeling van Danssport Vlaanderen gaat het nieuwe jaar in met enkele mooie vooruitzichten. De kogel is door de kerk, Breaking zal definitief deel uitmaken van de Olympische Spelen te Parijs2024.